Hieronder vind je de nieuwste nieuwsbrief van Hechter! Zij hebben een aantal leuke mededelingen die we jullie niet willen onthouden 

Beste allemaal,

Daar zijn we weer met nieuws vanuit ons, dat is alweer een tijdje geleden.
Wij hopen dat jullie een heerlijke zomer achter de rug hebben.
Wij hebben afgelopen periode niet stil gezeten!
Hierbij een update van de nieuwste ontwikkelingen.

Onderdeel bestuur Vereniging Sherborne Nederland
Wij willen trots mededelen dat wij begin 2018 zijn toegetreden tot het bestuur van Sherborne Nederland. Wij werken nu samen met
de andere International Courseleaders om Sherborne Bewegingspedagogiek meer bekendheid te geven in Nederland.
Wil je hier ook aan bijdragen? Wij zoeken nog mensen die ons willen ondersteunen.

Op donderdag 11 oktober organiseren wij met Sherborne Nederland een studiedag:
Van Kop tot Teen begrijp ik wat je bedoelt!”
waarin we de gehele dag meegenomen worden in de bewegingsanalyse van Laban, en hoe dit kan bijdragen aan een verdieping van je sessies.
We hopen jullie daar te treffen.

Meer informatie en je opgeven kan via: www.sherborne.nl

Hechter! naar Bolivia

Heel bijzonder… Wij zijn door Gerrit Loots gevraagd om samen met onze Belgische collega Tine Missinne een team te vormen om training te geven in Bolivia. Jullie kennen Gerrit van zijn artikelen in onze reader (sensitieve responsiviteit) en afgelopen februari verzorgde hij onze studiedag. Gerrit Loots heeft nog samengewerkt met Veronica Sherborne en is tegenwoordig werkzaam als psychotherapeut en professor aan de Universiteit van Brussel en La Paz. Vanuit hulpverleners in en om La Paz is de vraag gekomen om getraind te worden in de Sherborne Bewegingspedagogiek.  Hierdoor kan de methodiek ingezet worden bij de vele NGO’s in de omgeving. Afgelopen zomer is alles in een stroomversnelling geraakt en wij zullen eind september al afreizen naar Bolivia! Daar zullen we een groep van 26 psychologen, artsen en sociaal werkers de basiscursus aanbieden. Hierna gaan wij samen met hen Sherborne inzetten op de locaties waar zij werkzaam zijn, zodat het meteen in de praktijk geïmplementeerd kan worden. Het gaat hier om instanties voor opvang voor straatkinderen, tienermoeders, en instellingen voor kinderen met een handicap. Deze groep cursisten zal in de periode hierna, samen met Gerrit, de Sherborne verder gaan vormgeven. We hopen hiermee honderden kinderen te bereiken en hun leven mooier te maken met momenten van plezier en verbinding. Er is een specifiek project voor moeders en kinderen, waar wij (ook financieel) in willen investeren, omdat het zo dicht ligt bij onze visie en missie. Om ons te supporten in deze hele onderneming zullen wij een crowdfunding opzetten, waarover wij jullie spoedig zullen berichten!

Uitbreiding aanbod:

Ons aanbod is uitgebreid met 2 trainingen: Hulpverlenen aan getraumatiseerde kinderen en hun gezin en Traumasensitief Lesgeven.
Dit past prachtig binnen ons aanbod van Sherborne Samenspel en Samentijd.
Ook richten wij ons meer op in-company trainingen: je huurt ons in met je hele organisatie of school, en krijgt een training geheel passend bij jullie werkveld!
Onze ervaring is dat het trainen van een heel team een enorme meerwaarde heeft.
Komend jaar geven we 4 in-company trainingen door heel Nederland, zowel Sherborne basis, Samenspel als Samentijd.

Is jouw organisatie ook geïnteresseerd in een aanbod op maat, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Sherborne Samenspel

Natuurlijk blijven we ook gewoon onze reguliere cursussen geven in Rotterdam en Gouda. In november starten we weer met de basiscursus Sherborne Bewegingspedagogiek en aansluitend in januari Sherborne Samenspel (www.sherbornesamenspel.nl)

Er zijn nog een aantal plaatsen, dus als je nog collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, laat ze zich aanmelden.

Men kan zich aanmelden via: hechter.nu/nl/training-cursus-aanbod

www.samentijd.nu

In januari starten we weer met de cursus Samentijd, een specialisatie voor in de school (als leerkracht of om als therapeut aan te bieden op scholen)
Samentijd is een praktisch, lichaamsgericht programma waarbij je middels actieve spelvormen werkt aan de zelf-ontwikkeling, en aan de emotionele veiligheid en verbinding in de klas. Er wordt gebruik gemaakt van elementen van Sherborne, maar ook van andere hechtingsbevorderende spelvormen.
Samentijd sluit goed aan bij het passend onderwijs en traumasensitief lesgeven.

 Opgeven kan al: hechter.nu/nl/training-cursus-aanbod

Save the DATE:

Studiedag Sherborne Samenspel 15 februari 2019

Dit belooft een bijzondere dag te worden. Hebben jullie al kennis genomen van de baby kalender ‘Hey Baby’? Deze kalender is gemaakt door Monique Melotte (ICL) en geheel gebaseerd op Sherborne. Monique Melotte heeft tientallen jaren gewerkt met Sherborne en haar kennis op een speelse en toegankelijke manier gebundeld in deze kalender. Monique staat op het punt om met pensioen te gaan en wij zijn dan ook zeer blij dat wij haar nog als gastdocent mogen verwelkomen. Een unieke kans om je te laven aan de kennis en kunde die Monique bezit rondom Sherborne met zeer jonge kinderen. Ook als je met een oudere doelgroep werkt is deze dag interessant, omdat je weer even wordt ondergedompeld in de eerste en tweede bouwsteen. Meer informatie volgt.

www.libris.nl/boek/?authortitle=laura-van-bouchout-monique-melotte/hey-baby–9789059088382

Filmpjes Sherborne

Wij hebben alle filmpjes die we gevonden hebben op youtube over Sherborne Bewegingspedagogiek gebundeld in een afspeellijst:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLrGNInLpTfalp7dInJ7gN_4DbzWIHipYL

Heb je nog andere filmpjes gespot, mail ons die dan, dan voegen we ze toe.

Boek: 

Het boek Sherborne Bewegingspedagogiek is opnieuw uitgebracht!
En het mooie is: er is een hoofdstuk over Sherborne Samenspel aan toegevoegd! Zeker een aanrader om in huis te hebben!

 

Privacy

En last but not least. Ook wij hebben ons natuurlijk verdiept in de nieuwe privacy wetgeving (AVG). Ons uitgebreide privacy reglement is na te lezen via onze website. Kort gezegd gaat het er om dat jouw persoonsgegevens goed beschermd zijn, en niet zomaar voor doeleinden gebruikt worden,
waar jij niet achter staat of waar jij geen weet van hebt. Natuurlijk gaan we zo zorgvuldig mogelijk met jouw persoonsgegevens om. Jij hebt zelf controle over de gegevens die je aanlevert en deze worden enkel gebruikt met als doel:

–              Jou te informeren over de cursus waarvoor jij je hebt opgegeven
–              De facturering te verzorgen
–              De certificering te verzorgen
–              Accreditatie punten bij te laten schrijven bij je beroepsvereniging
–              Jou te informeren over ontwikkelingen en activiteiten middels deze nieuwsbrief

 Mocht je dat laatste niet op prijs stellen, laat ons dan via email weten dat je je uit wil schrijven en wij zullen dat direct verwerken.

Zo zijn jullie weer geheel op de hoogte!

Vriendelijke Groetjes, Lonneke van Elburg en Stefanie van Ruijven
Hechter! Training en ontwikkeling voor professionals in zorg en onderwijs. 

www.hechter.nu

Volg ons ook op: https://www.facebook.com/Hechter.nu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *