Op woensdag 4 oktober was de Sherborne studiedag. Wij kijken met veel plezier terug op deze mooie dag, en danken alle deelnemers voor hun enthousiaste deelname! We hopen dat jullie het ook een leuke en leerzame dag hebben gevonden. Tot de volgende studiedag!
SherborneNL

Hier een korte terugblik van deelneemster Lisette Loomans: 
Wat een mooie studiedag in Den Bosch; De lezing over emotieregulering en systemisch denken van Resie Bessems was interessant èn een feest om naar te luisteren.
Met veel voorbeelden uit de praktijk gaat het echt leven voor me; ik kan er in mijn werk direct iets mee doen. Na de studiedag, met de lezing in mijn achterhoofd, keek ik bewuster naar kinderen en het gedrag wat ze laten zien. Fijn dat je het dan beter kunt duiden.

Vooral de workshop “grip op spanning”  heeft me dit ook meegegeven; hoe probeert een kind meer grip op spanning te krijgen en hoe kan ik het kind hiermee helpen? Hoe kan ik de bandbreedte oprekken in bijvoorbeeld een Sherborne-sessie waardoor een kind in een voor hem/haar spannende omgeving/situatie beter kan leren omgaan met die spanning? 

Deze dag (en vooral de bovenstaande onderdelen) legden goed het verband met Sherborne en waarom ik hierin geloof; ik ben weer bewuster aan de slag hiermee. En ik kan het beter verwoorden en uitdragen naar collega’s!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *